luni, 19 ianuarie 2009

Articol din ziarul "Avangarda"























Anul 2008 a confirmat :

 

      La Lucieni sufletul este mereu în strai de sărbătoare

 

         Un copac ce reprezintă aproape eternitatea şi statornicia îţi dă bineţe imediat după ce intri din DN 72 pe şoseaua ce te duce spre Lucieni. Pe partea stângă vezi în câmp o biserică de o frumuseţe nefirească ce îşi iţeşte turlele către cer. De cum intri în comună îţi vor atrage atenţia îndemnurile mobilizatoare înscrise pe panouri pe ambele părţi ale drumului. Apoi curăţenia şi eleganţa caselor şi gospodăriilor te vor fermeca. Cine trece o dată prin comuna dâmboviţeană Lucieni se îndrăgosteşte iremediabil de oameni, de locuri şi de obiceiurile de aici. Atestată documentar prima oară în anul 1451, localitatea Lucieni este o adevărată grădină situată pe malul drept al râului Dâmboviţa, la 10 kilometri de municipiul Târgovişte şi la 16  kilometri de oraşul Găeşti. Comuna Lucieni este alcătuită din localităţile Lucieni şi  Olteni.

    Primarul Gheorghe Mocănescu, vice-primarul Sergiu Călinescu, împreună cu ceilalţi colegi din aparatul primăriei şi cu membrii Consiliului Local se străduiesc să le ofere celor aproximativ 3200 de locuitori cele mai bune condiţii de trai, educaţie, cultură, sport şi civilizaţie. Numai în anul 2008 putem remarca în acest sens: reabilitări la instituţiile de învăţământ, refacerea drumurilor şi asfalări, realizarea unor noi staţii de autobuz, amenajarea şi darea în funcţiune a singurei staţii de radio săteşti din judeţ, montarea de centrale termice la bisericile din Ciurari şi Olteni, desfăşurarea celei de-a doua ediţii a complexului de manifestări „Lucieni – Sufletul în strai de sărbătoare”, dedicat zilei localităţii, inaugurarea unei piste pentru aviaţia ultra-uşoară şi multe, multe altele.

   Oamenii din Lucieni au bunătate şi ştiu să fie harnici, primitori şi luminoşi. Iubesc frumosul şi sunt mândri de tot ce se întâmplă bun în comuna lor.

         Ne vom strădui ca locuitorii comunei să fie cât mai puţin afectaţi de această criză mondială ce este acum pe buzele tuturor. Avem multe de făcut împreună, pentru ca despre Lucieni să se vorbească totdeauna numai la modul laudativ!” a declarat în exclusivitate pentru „Avangarda” primarul Gheorghe Mocănescu.

   La Lucieni a apărut anul trecut şi o antologie poetică ( una dintre puţinele realizări de gen din judeţ!) şi au mai fost marcate câteva premiere: prima demonstraţie hipică de sărituri peste obstacole (invitat fiind Clubul TCE 3 Brazi din Piatra Neamţ), demonstraţii aviatice şi concursuri pe teme de educaţie rutieră. Solista de folclor Vanessa Toma a reprezentat comuna în mai multe manifestări naţionale şi internaţionale, iar ansamblurile „Stejărelul” şi „Căluşelul”, împreună cu interpreta de muzică populară Liliana Mocănescu au avut evoluţii la posturi de televiziune locale şi naţionale. Procesul educativ a fost în permanenţă în atenţia autorităţilor locale, iar relaţia şcoală – biserică - primărie – una deosebită, ce conferă comunităţii locale stabilitate şi echilibru.

       Le mulţumesc tuturor cetăţenilor comunei pentru modul în care înţeleg să ne gospodărim şi să avem grijă de tot ceea ce ne înconjoară! Le doresc să aibă parte, în anul ce abia a început, de sănătate, de împliniri şi de bucurii! Împreună vom fi totdeauna puternici, iar Lucieniul va fi casa noastră cea dragă!” a mai spus Gheorghe Mocănescu, primarul comunei.

 

 

                                                                 Victor Mihalache

Niciun comentariu: